حین مذاکره با طلبکاران به چه نکاتی توجه کنیم؟

زمانی که سر و کله طلبکاران پیدا می‌شود باید فرار کرد، اما روبه‌جلو. اگر آن‌ها بدانند که در چه شرایط سختی هستیم و صادقانه برای حل مشکل و ادامه پرداخت‌هایمان تلاش می‌کنیم، با ما راه می‌آیند. در بخش قبلی به نکاتی اشاره کردیم که قبل از مذاکره باید رعایت شوند، اما در حین مذاکره هم نکاتی وجود دارد:

 تماس با طلبکاران: همین که متوجه شدید نمی‌توانید بدهی خود را بر اساس توافق قبلی پرداخت کنید، دست دست نکنید و با طلبکار تماس بگیرید. این کار باعث می‌شود آن‌ها از هرگونه اقدامی علیه شما صرف‌نظر کنند و شما نیز تا حدودی سابقه اعتباری خود را نزد آنان حفظ کنید.

 توضیح درباره وضعیت فعلی: با این موضوع آغاز کنید که چه اتفاقی در زندگی‌تان افتاده است. چگونه این موضوع مانع شده است پرداخت‌هایتان را مطابق توافق انجام دهید. طلبکاران نیاز دارند دلیل منطقی شما برای مذاکره را بدانند: از دست دادن شغل، مشکلات جدی پزشکی، مخارج بزرگ و پیش‌بینی نشده.
 لحن صدا و نحوه تعامل: هنگام صحبت با طلبکاران علاوه بر آن که با اطمینان و قاطع صحبت می‌کنید، جو و فضای مثبتی را ایجاد کنید. این نکته برمبنای این اصل ساده است که مردم کسانی را دوست دارند که با دیگران به خوبی رفتار می‌کنند.

 ارائه پیشنهاد: اگر مایل به پرداخت یکجای بدهی خود، اما با کاهش هستید، بهتر است از مبالغ کم شروع کنید؛ نباید بالاترین پیشنهادی که توانایی پرداخت آن را دارید همان ابتدا بیان کنید. 

 محتاط باشید: برخی از طلبکاران در ازای کاهش مقدار اقساط یا کاهش اصل وام، برای شما شروطی مانند معرفی ضامن می‌گذارند. حتی برخی از آن‌ها در مقابل اعطای فرصت بیشتر به بدهکار مبلغی بیشتر از اصل بدهی طلب می‌کنند که خود، یکی از انواع رباست. موافقت با شرایطی این‌چنینی در نهایت اوضاع را بدتر می‌کند.

 قرارداد توافق: قبل از پرداخت هر ریالی قرارداد توافقی را بنویسید. به مفاد توافق دقت کنید. با هیچ شرطی موافقت نکنید؛ مگر اینکه کاملا بفهمید چه انتظاری از شما می‌رود. با برنامه‌ای که توانایی پرداخت آن را ندارید موافقت نکنید.

  • شماره 342 هفته نامه اطلاعات بورس - صفحه 16
کد خبر 411601

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =